Бившата телевизионна водеща и певица ЛиЛана записа дует с калифорнийската хип-хоп звезда Snoop Dogg. Парчето e озаглавено „Dime Piece“, кaто в него участва и друго популярно име от родната музикалната сцена – рапърът Мишо Шамара, познат вече под псевдонима Big Sha.

Mузиката и аранжимента на песента са дело на известния композитор Ариел Родригес (Ariel Rodriguez). Родригес е носител на награда „Грами“ и eдин от музикалните продуценти на R.Kelly.

„Dime Piece“ е миксирана от Slavic Livins, работил с имена от световната музикална сцена като Beyonce Knowles, Korn, Britney Spears, Akon, T-Pain, Christina Aguilera, Jill Scott и др.

В основата на парчето е семпъл от хит на шведска група от края на 90-те години. Текстът е на рап звездата от Чикаго – Reggie Ruckus, както и на самия Snoop Dogg.

Песента „Dime Piece“ е записана в студио MG Group в Чикаго и в Лос Анджелис. Към нея вече има и заснет видеоклип, който трябва да се завърти в българския телевизионен ефир на 24 април.

Лентата е реализирана в Лос Анджелис от режисьора Morocco Vaughn, като в снимките освен ЛиЛана, Мишо Шамара и Snoop Dogg, участва и един от най-близките приятели на американския рапър – Dan Magic Juan, както и Coldhard от Crucial Conflict.

Премиерата на “Dime Piece” в САЩ ще се състои в началото на месец юни, а сингълът ще бъде издаден през септември. Тогава ЛиЛана ще гостува и в шоуто на Snoop Dogg по MTV, по негова лична покана.

На 18 септември 2008 г. Snoop Dogg облече тениска на футболиста Димитър Бербатов и развя българското знаме пред близо 7000 души в столичния Зимен дворец. Концертът бе част от световното турне на калифорнийската хип-хоп звезда – „Ego Trippin’ And All His Classics“.
Източник: avtora.com