Американската звезда Крис Браун пледира невинен пред лосанджелиски съд по обвиненията за нападение и престъпни заплахи срещу приятелката му, поп певицата Риана.

19-годишният Браун се е изправил пред съдия Патриша Шнег заедно с адвоката си Марк Герагос, прочул се покрай делото срещу Майкъл Джексън. С тих глас певецът е отговорил „невинен“ на въпросите как ще пледира по двете повдигнати срещу него обвинения – в нападение и заплахи.

Изслушването е продължило пет минути. Майката на Крис Браун също е била в съдебната зала.

Риана не е присъствала на изслушването. След него Доналд Етра, адвокатът на певицата, е заявил пред репортерите, че е възможно да бъде постигнато споразумение преди да се стигне до процес. Адвокат Етра е допълнил, че ако е необходимо, Риана ще свидетелства.

Крис Браун беше арестуван за нападение и заплахи над жена преди церемонията за наградите „Грами“ на 8 февруари. Той беше освободен под гаранция от 50 000 долара, докато случаят се разследва.

Полицията не казваше името на жертвата, но бързо стана ясно, че това е 21-годишната Риана. През март срещу Браун бяха повдигнати обвинения за нападение и престъпни заплахи, припомнят агенциите.

Ако се стигне до процес и певецът бъде признат за виновен, той може да лежи до 5 години в затвора. Следващото изслушване е насрочено за 29 април.
Източник: actualno.com