15 бъдещи абитуриентки се явиха на кастинга на конкурса на Dir.BG и Astella Atelier за Най-красива абитуриентка на 2009. В първият тур на кастинга те дефилираха пред компетентното жури, в което блестяха дизайнерката Аля Милушева, риалити героиня номер едно в страната Зара, Мис България 2007 Юлия Юревич, лицензиантката на Лейди България Теодора Колчева и главните редактори на Life.dir.bg, Блясък и Плейбой. Във втория кръг на кастинга 10 избраннички бяха допуснати до интервю.

След продължителна дискусия, журито избра петте финалистки в конкурса. Те са: Благовеста Цакова от гр. Ямбол, Габриела Борисова от София, Лилия Стефанова от София, Елена Ангелова от Русе и Ани Гусийска от София. На красавиците предстои професионална фотосесия в студиото на фотографа на конкурса Георги Божиков, с прически от салон „Мода Натали“, грим от Фани, тоалети на Astella. Сред тях потребителите на Dir.BG ще изберат Най-красивата абитуриентка за 2009г., която която ще отиде на бала си в приказен тоалет на Astella, под светлините на прожекторите, придружена от чаровния изпълнител Орлин Павлов.

Конкурсът се провежда за трета поредна година. Миналогодишната победителка Елена Коларова от Червен Бряг, беше придружена на бала си в НПМГ от Графа, а победителката за 2007 – Габриела Георгиева – от Дидо от Д2.
Източник: erogance.eu