Британската певица Ейми Уайнхаус е отхвърлила оферта на рапъра Еминем за сътрудничество, съобщава лондонският „Сън“. Звездата на рапа се надявал с помощта на Уайнхаус да сътвори още едн хит от класата на парчето му от 2000 г. „Stan“, за което му е партнирала британската поп-звезда Дидо.

Особнячката Уайнхаус обаче пропуснала шанса да работи с рапъра по предстоящото му завръщане в света на голямата музика с албума „Relapse“. Източникът на новината твърди пред „Сън“, че Еминем следял отблизо кариерата на Ейми. И двамата са имали проблеми с пристрастеност към наркотиците, поради което белият рапър изпитвал съпричастие към колежката си.

„Той разбира, че напоследък тя не е в състояние да се фокусира върху музиката поради хаотичния си личен живот, но се надява двамата да работят заедно по бъдещ проект“, съобщава източникът. Което обаче не е попречило на Еминем да се надсмее над Уайнхаус в предстоящия си сингъл „We Made You“ (Ние те създадохме), чиито стихове гласят: „“Моя си, Ейми, Аз съм твоят Блейк/Всъщност направи ми торта за рождения ден… Бейби, мисля, че ти току-що срещна духовния си двойник“.
Източник: news24.bg