През последните две седмици българското интернет пространството беше залято от негативни мнения срещу избора на Антония Петрова за Мис България 2009. Близо 40 000 души до този момент (регистрирани потребители във Facebook) не признават избора на победителката и са против подобно SMS гласуване в конкурси – национални каузи.

С това писмо до Вас бихме желали да разясним нашите виждания и да опровергаем изкривената информация, изнесена в общественото пространство миналата седмица.

Искаме да подчертаем, че от нашата кауза досега НЕ е излизало официално мнение за размяна местата на Антония Петрова и Елица Любенова. Ние смятаме, че Антония Петрова показа по време на конкурса и доказа в изявите си след него, че не притежава необходимите качества да представлява България пред света. Ние не желаем размяна на места и конкурси, а отстраняване на Антония Петрова заради масови съмнения за злоупотреба с регламента за гласуване и купуване на титлата Мис.

Гласуването със SMS е дискредитирано и искрено се надяваме, че в бъдеще при избор на „Мис България“ ще бъде избягвано в този му вид и с тези правила.

Смятаме, че избраната Мис България трябва да се доближава максимално до качествата, които Вие демонстрирахте на световния конкурс, за да имаме отново шанс да представим и защитим достойно красотата и добродетелите на българката.

Организаторите на конкурса „Мис Свят“ са запознати с нашите възражения и съмнения, които допълнително се усилват от отправените ни косвени заплахи. Разчитаме, че заедно с тях ще работите за възстановяване на доброто име на конкурса „Мис България“. Готови сме да Ви съдействаме с помощ от утвърдени експерти в областта на електронните гласувания на световно ниво за повторен одит на резултатите от конкурса.