„Заради работата си обикалям света почти целогодишно. Когато обаче се върна тук, се чувствам у дома си. При залез слънце се наслаждавам на ярките цветове на тази земя – това е все едно, че се намираш пред някакъв шедьовър. Именно оттук почерпих вдъхновението си за поне 4 от последните ми дискове“, каза певецът Стинг в театър „Гарибалди“ във Филине Валдарно, Тоскана.

Стинг е собственик на имението Il Palagio, където се намират жилището и фермата му, в която има лозя и маслинови дървета.

За многобройни жители на Валдарно, Тоскана, Стинг е като туристическа атракция. Доскоро Стинг се придвижваше с велосипед, но след като падна и се контузи, започна да се движи изключително пеша.

Стинг обаче е не само музикант, а и земеделски производител. Във фермата си той произвежда мед, зехтин, мармалад, салам, плодове и зеленчуци, но също така и вино от гроздето Санджовезе и Канайоло. Стинг не използва никакви пестициди при отглеждането на лозята си.

„Виното на Стинг е лесно за продаване, тъй като е с марката на една звезда от музиката“, каза местен производител пред вестник „Кориере дела сера“. Стинг има намерение да продава бутилките си вино в Harrod’s.

Навремето Стинг купи имението си за 5,7 милиона евро. На практика той е собственик на един хълм, който заема над 300 хектара и се простира между Кианти и Валдарно.
Източник: prontosofia.com