Българската национална телевизия все още не е взела окончателно решение дали страната ни ще се представи на международния конкурс „Евровизия” в Москва. Въпреки това, до няколко дни България ще подаде документите си за участие, обяви пред Дарик шефът на редакция „Музика и забава” в държавната медия Любен Кънчев.

Междувременно този следобед за първи път беше представен новият вариант на спечелилата конкурса у нас песен на Красимир Аврамов. Това се случи в зала 2 на Националния дворец на културата, предимно пред музикални специалисти. Дарик радио беше единствената медия допусната до залата.

Вече повече от две седмици музикални специалисти от БНТ 1 работят с Краси Аврамов по подобряването на песента „Илюзия”. Идеята беше тя да стане по-лесна за изпълнение. Като беквокалистка в екипа влезе Петя Буюклиева – тя е сред малцината подкрепили Аврамов по време на грандиозния скандал около него, свързан най-вече с въпроса: Може ли да пее вярно „човекът-глас”?

Петя Буюклиева: Абстрахирайки се от всички слухове, аз смятам, че тази песен трябва да бъде подкрепена, защото с малко козметика тя може да прозвучи невероятно. Ако Господ е с нас ще можем да се поздравим с едно много добро представяне в Москва.

Самият Аврамов също смята, че в новия си вариант, песента „Илюзия” е много по-добра.

Красимир Аврамов: Това, което направихме е едно уплътняване на самата песен, няма кой знае какви коренни промени. За всички колеги, за мен, а и за Петя, целият този процес е много интересен. Сега песента цветово е по-добра.

Директорът на редакция „Музика и забава” в БНТ 1 Любен Кънчев.

Любен Кънчев: Според мен експериментът се получава, защото тези части, в които Краси се чувства нестабилен, и които може да изпее, но може и да не изпее, ние подплатихме с беквокал, който всички вече знаем, че е Петя Буюклиева. Работим по песента и още ще работим. Има какво да се иска, за да се получи във вида, в който трябва да отиде в Москва, но мисля, че вече сме на верния път. В зала 2 на НДК наистина се събраха огромни професионалисти от БНТ, които казаха своето мнение. Радвам се, че направиха много забележки. И в същото време смятат, че тази конструкция на песента, новата конструкция, има бъдеще.
Източник: dariknews.bg