Красимир Аврамов разпространи официално изявление по повод развихрилия се скандал около избора му за победител в конкурса „Българската песен на Евровизия“.

„Огорчението ми е огромно. Не съм вярвал, че мога да бъда подложен на нападки от личен характер към мен, нападки към моето семейство, към всеки един дръзнал да ме защити. (…) Имам смелостта да ви кажа също така, че победата ми беше честна и достойна“, се казва в изявлението на Красимир Аврамов.

„‘Illusion’ и аз самият се превърнахме в символ на разделението, на отрицанието към различното; едновременно и на любов, и на омраза. Но бих искал да споделя, че за мен България е била моята голяма болка през последните десет години. За мен България е свята дума! Никога не бих се осмелил да я оскверня. Никога не бих си позволил да я изложа. Вярвам в песента, вярвам в себе си, Вярвам, че заедно ще успеем в името на България!“, се посочва още в официалното обръщение на изпълнителя.

Красимир Аврамов беше избран за победител в конкурса с 55,52 % от зрителския вот или 19 553 от общо 35 хиляди гласа. Неговият избор предизвика остри реакции от страна на редица родни изпълнители, сред които Стоян Янкулов и Елица Тодорова, Миро, Мария Илиева, Данчо Караджов, Маргарита Хранова и др.

Музикантите се обявиха против избора на Аврамов, наричайки го нереален, като дори изказаха съмнения, че вотът е бил манипулиран от страна на музикалната компания на Човека-глас – Пайнер.

Дружеството „Музикални артисти“ към Съюза на артистите в България (САБ) обяви, че желае да насрочи обща среща с Българската националната телевизия, за да координират заедно действията си около изработването на нов регламент на конкурса.

Според САБ, е необходимо да се намали максимално влиянието на sms гласуването, да се избегнат организираните кампании, тъй като настоящият регламент е в ущърб на музикантството.

От своя страна, група ентусиасти от социалната мрежа Facebook дори направиха опит за организиране на граждански протест в защита на класиралата се на второ място в конкурса Поли Генова.
Източник: avtora.com