Бившият вокалист на “Хиподил” и фронтмен на групата “Светльо and the Legends” стана ментор в конкурса “Мис България 2009”. Това бе обявено на полуфинала на 7 март, когато от 24 участнички останаха десет, които ще се борят за короната и място във Vip Brother 3. Музикантът, за когото думата цензура не съществува, готви нов албум и турне, което определя като “междуградско”.

Светльо, сериозно ли приемате ролята на ментор?

Разбира се, аз целият живот приемам сериозно. Цял живот съм искал да бъде ментор на себе си, а сега ще бъда ментор на друг. Още не знам в какво точно се изразява ролята ми и мисля, че това е една специфична материя, която ако се разисква по този начин рискува да изгуби част от своето тайнство….(смее се). С две думи… нямам думи…ще разбера какво се иска от мен два дни преди финала на 15 март.

Може би нещо ще им кажете или посъветвате ….

Ще им кажа “Здравейте”…

А ако трябва за секунда поне да сте сериозен?

Ще им обясня, че светът е толкова хубав, колкото изглежда… глупости говоря….. Ще ми кажа: Добре дошли, нека най-красивата спечели!

Ама това е клише …

Е, те и конкурсите са клише….. добре де, ще им разкажа виц, може да им изтанцувам нещо, да поиграем на шах…. (смее се)

Кандидат-миските май най се затрудняват с отговорите на въпроси на журито- тук ще дадете ли едно рамо на момичетата?

Мисля, че човек в такъв момент е нормално да се притесни и да не знае какво точно да отговори. Но в крайна сметка това е конкурс за красота, а не за млади инженери. От младо момиче, което не е завършило още училище, не може да се очаква да произнесе реч подобно на Кенеди или Чърчил, защото те това цял живот са го правили. По-смешното е когато има заучени фрази и се рецитира – тогава се усеща и не е приятно за слушане.

Имате ли фаворитка?

За сега не.

Не мислите ли, че нивото е леко занижено, т.е., че кандидатките не са толкова красиви колкото преди години?

Е, то преди години всички сме били по-красиви, но нещата се променят. Жените са си по принцип красиви. Красотата е въпрос на гледна точка, но според стандартите наложени в тези конкурси, сигурно тези момичета отговарят, за да са допуснати до финала. Иначе жените се променят непрекъснато. Преди 80 години са били на мода по-пищните дами, сега не. Но не мисля, че нивото тази година е ниско. Разбира се, винаги ще има противници на тези конкурси- просто така сме устроени хората. Едни харесват едно, други друго, някои пък само себе си и в този смисъл не спират да мастурбират никога….

Вашият идеал за жена?

….. Евгени Минчев, но с цици ….. (бурен смях)

Ама ще го напиша ….

Пиши, не ми пука!

А пука ли ви за “Евровизия”?

Не, това е смешен конкурс. Някаква пародия на изкуство. Това което стана, за мен, е логичният завършек на българската естрада и цялата тази измислена българска музика. Радвам се, че спечели Краси Аврамов, защото той показа какво е нивото на родната естрадна музика. Конкурсите за изкуство не бива да ги има, защото слагаш едно жури в което всеки си има свое разбиране за музика и никога не е обективно. Аз съм се явявал на “Бг Евровизия “ още първата година с едно парче с Васко Гюров. Тогава ни отрязаха, както и Слави Трифонов, затова за мен е нелеп конкурс.

Не говорите ли като обиден?

Не, ни най-малко. Аз не обичам конкурси – тогава го направих заради Васо. За мен “Евровизия” не е конкурс и не бива да му се отдава значение. Всеки иска да е известен и да бъде в телевизора, но въпросът е той какво може да даде. Краси Аврамов е достоен наследник на всички естрададжии. …понякога се чудя, дали тестисите на такъв тип хора са кратни на едно… или не знам на колко….

Какво предстои на “Светльо and the Legends”?

Нов албум, който ще пуснем до края на март. Ще се казва ЕBАN: BG life 2008. Кръстихме го така, защото отразява съдбата на всички българи. Ще направим и междуградско турне което ще обиколи София, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Велико Търново.
Източник: vsekiden.com