Българският представител в тазгодишното издание на Евровизия Красимир Аврамов ще изпълни своята песен Illusion под номер 11 в първия полуфинал в Москва. Надпреварата е на 12 май, като от общо 18-те песни само 9 ще достигнат до големия финал.

Краси Аврамов ще е в конкуренцията на представителите на Румъния, Турция, Македония, Чехия, Швейцария, Португалия и др. Втората полуфинална вечер е на 14 май, а финалът – два дни по-късно.

За конкурса в Москва ще пътуват и беквокалистките му – Ани Лозанова и солистката на ансамбъл „Българе“ Албена Вескова. Към екипа на Красимир Аврамов се присъединява и поп певицата Петя Буюклиева – като трети беквокал. Хореографията е поверена на танцьорите на кокили от Stilt World.

Това ще е четвъртото участие на страната ни в конкурса, като безспорно най-големият ни успех е от 2007 г. – с петото място на Елица и Стунджи за песента им „Вода“.

И тази година избирането на родния представител на конкурса не мина без скандал. Обявяването на Красимир Аврамов за победител предизвика остри реакции не само от страна на публиката, но и на редица български изпълнители като Мария Илиева, Данчо Караджов, Маргарита Хранова, Стоян и Елица и др.
Източник: avtora.com