Те притежават изключителни естествени заложби в областта на музиката и спокойно могат да бъдат обявени за „природни таланти”, тъй като определено нямат подходящо образование и „пеенето” им е дар по рождение. Представяме ви Чори, Кика и Отело, които са съответно един мил бухал, рядък черен щъркел и величествен царски орел. Те са осиновените „деца” на основателя на „Стерео стая” – Мария Илиева, и новите звезди на българската музикална сцена – Криста и B.O.Y.A.N.

Предисторията на тяхното осиновяване е интересна и свързана с едно малко свраче, десетки телефонни обаждания и няколко щастливи „случайности”. През лятото на 2008 г. на път от един ангажимент към друг Мария Илиева намира пред бизнес сграда в София безпомощно птиче, което, ако не получи спешно компетентна помощ, не би могло да оцелее само.

След доста време, усилия и няколко изпуснати срещи от страна на Мария, най-накрая, тя попада на Христина Христова – представител на Спасителния център за диви животни към „Зелени Балкани”. Христина е ветеринарен лекар и точно в този ден е изпратила доброволец от центъра, който да прибере и друга птица, нуждаеща се от специални грижи. Така малкото свраче, междувременно получило звучното име Мичон, отпътува към новия си дом, където получава грижа и внимание до пълното му възстановяване и пускане на свобода.

Христина и колегите й от Спасителния център, всеотдайно са се посветили на мисията си да спасяват бедстващи диви животни от цялата страна. Покрай запознанството си тях, Мария Илиева разбира за „осиновителната” програма на Спасителния център и така, заедно с B.O.Y.A.N. и Криста официално взимат „под крилото” си Чори, Кика и Отело. Тези птици са част от пациентите на центъра, които няма как да се излекуват напълно и да го напуснат, тъй като са с трайни увреждания, в повечето случаи получени от бракониери.

Поради това питомците с наранявания се нуждаят от специализирани ежедневни грижи и средства за издръжка. Затова всеки, който желае, може да последва примера на артистите на „Стерео стая” и да „осинови” животно или да го „подари” на приятел, срещу финансова помощ за отглеждането му.
Източник: ДНЕС ПЛЮС