Френският певец Джони Холидей, който от 2007 г. живее в швейцарския град Гщаад, област Оберланд край Берн, плаща около 900 000 швейцарски франка (608 000 евро) данъци на година. В интервю пред френския всекидневник „Лю Матен“ френският рокер споделя, че е привързан към своята вила в Гщаад и няма намерение да напуска Швейцария дори да трябва да плаща два пъти повече данъци.

„Няма да продам моята вила. Като се изключи финансовият аспект, чувствам се добре“, заявява Холидей. Той уточнява, че в Швейцария се чувства „като у дома си“, когато не работи и припомня, че статутът му на жител на Гщаат не му позволява да работи там.

Френската звезда счита, че не е откраднал нищо от никого, подчинявайки се на съществуващия в Швейцария данъчен режим. „Съгласен съм да плащам данъци, но има определена граница. Преди плащах повече от 70%. С това, което съм платил през целия си живот, бих могъл да изхранвам редица семейства в продължение на няколко поколения“, допълва Холидей. Ако трябва да избира между Швейцария и САЩ, Джони ще избере област Оберланд край Берн.
Източник: ДНЕС ПЛЮС