Изборът подхрани слуховете за нагласен конкурс с цена от 50 000 лева.

24-годишната Антония Петрова от Перник, чието име беше спрягано в пресата за нагласената победителка в конкурса „Мис България“, спечели надпреварата.

Финалът на конкурса „Мис България“ 2009 в зала „Рейнбоу Плаза“ бе предаван директно в ефира на „Нова телевизия“, за да могат зрителите за първи път сами да определят кое от момичетата е най-красивата българка. Те трябваше да гласуват за своята фаворитка със SMS-и, като имаха право само на 10 вота от един номер. Въпреки условията обаче, отново се заформиха интриги около победата на Антония Петрова.

Победа

24-годишната перничанка спечели вота на публиката с 39,23%. Миналогодишната победителка в конкурса Юлия Юревич връчи на Антония Петрова короната, украсена с 2009 кристала. Първа подгласничка стана 18-годишната Елица Любенова от Две могили с 37,43% от гласовете на зрителите. Тя ще представи България на конкурса „Мис Вселена“ 2009, който ще се проведе на Бахамските острови. Журито пък избра момичетата, които ще дефилират за страната ни на два от най-престижните световни конкурси по красота. „Мис Турисъм“ 2009 стана Полина Гергушева, която ще замине за Атина, а за „Мис Бюти“ 2009 журито определи софиянката Руслана Канева, която още следващия месец ще отлети за Китай.

Спекулации

Около седмица преди избирането на финалистката в медиите се разпространи информацията, че това е поредният конкурс, в който победителят е предварително избран. дори се цитира цената на титлата – 50 000 лева. Именно името на Антония Петрова беше спрягано като носителката на титлата „Мис България“. Тя обаче отрече конкурса да е бил нагласен. „Много съжалявам, че отново имаше подобни спекулации. Тази година регламентът беше много ясен и беше невъзможно вота на зрителите да се манипулира. Въпреки тези обвинения обаче, аз съм много щастлива от победата си“, заяви „Мис България“ 2009 в предаването „Здравей, България!“ тази сутрин.

Участия

Първото участие на Антония Петрова в качеството й на „Мис България“ 2009 ще е още тази вечер. Тя ще влезе в къщата на „VIP Brother“ 3 в Нови хан, където ще се включи в първите си благотворителни изяви. След излизането си от шоуто перничанката ще подкрепи „Спасителен център за диви животни – Зелени Балкани“ в град Стара Загора, което е тазгодишната кауза на конкурса. Центърът се занимава с оказване на първа помощ, лечение и рехабилитация на диви животни, пострадали в природата, осъществяване на програми за размножаване и повторно връщане в природата.
Източник: deltanews.bg