Италианският топмодел Киара Баскети, която трябваше да бъде главната асистентка на водещия на Фестивала в Сан Ремо Паоло Бонолис, беше изключена от предстоящото издание.

Въпреки че само преди седмица организаторите обявиха официално нейното участие всяка вечер по време на новото издание на фестивала, сега неочаквано те направиха крачка назад. Аргументът им е, че красивата и висока 1,82 м. манекенка създава твърде много проблеми. За Киара на практика това е второто „изгонване“ от фестивала.

Още през 2005 тя трябваше да участва като асистентка – пак на Паоло Бонолис, но и тогава почти в последния момент се отказаха от нейните услуги. Самата Киара разказа пред медиите, че в миналото е била поканена за участие в Сан Ремо и от друг водещ – Джорджо Панариело, но че пак е била изключена малко преди началото на фестивала.

„Съжалявам за Киара, но имаше твърде много проблеми около нея с РАИ, а може би и тя не е била твърде мотивирана. Нищо. Мислех си, че тя можеше да мине по лек и развлекателен начин през това преживяване. Но щом трябва да се създават проблеми, то по-добре е тя да продължи да си работи като модел“, каза Бонолис.

„Стана ми доста неприятно. Какво мога да кажа? Това е третият фестивал, за който ме канят. Имам монета талисман, но за Сан Ремо тя явно не функционира“, каза Киара. Според нея исканията за заплащането й съвсем не са били високи, даже напротив. „Тяхното предложение обаче беше неприлично. Не съм Анджелина Джоли, но има граници за всяко нещо“, допълни Киара.

„Не сме искали частен самолет за Киара, даже за влак не сме говорили. Единствените изисквания, които Киара имаше, бяха свързани с това, нейният агент да присъства на фестивала, така както и родителите й. Ако на това му казват капризи… Да не говорим за хонорара, който Киара поиска и който е много по-нисък от този, който взима за ревютата си“, разказа агентът на модела Марко Амато.
Източник: prontosofia.com