На 20 февруари, петък, от 12:00 ч в залата за заминаващи на Терминал 2 на летище „София“ г-жа Меглена Кунева ще открие изложбата „С приятел до теб“, която е част от Националната информационна кампания за рака на гърдата.

Експозицията от арт фотографии е на известното дуо Георги Богданов и Борис Мисирков, автори на концепцията, която представя жени, преживели рак на гърдата заедно с хората, помогнали им да преодолеят болестта.

В проекта участват български популярни личности, сред които актьорите Искра Радева и Андрей Баташов и цигуларят Веско Ешкенази. Изложбата е продължение на кампанията „С приятел до теб“, която се проведе през 2008 г. под патронажа на еврокомисар Меглена Кунева.

Стартът на кампанията беше отбелязан със световноизвестната изложба на Стивън Ранкин – „Breast Friends“.

Младата певица Поли Генова също ще се включи в информационната кампанията за рака на гърдата с песента „One Lifetimes Not Enough“ („Един живот не е достатъчен“), с която участва в конкурса БГ Евровизия 2009. Тексът на песента изразява най-точно отношението на Поли към каузата и нейната съпричастност, още повече, че близък човек на изпълнителката преминава през този проблем преди 3 г.

Поли Генова се надява, че участието й в кампанията „С приятел до теб“ ще допринесе за повишаване информираността на българските дами за това заболяване и ще даде кураж на повече представителки на нежния пол да се преборят успешно със изпитанието.

Централно място в изложбата на летището ще заеме уникален арт обект – огледална пирамида (калейдоскоп) с размери 3м/3м/3м, в която е направена самата фотосесията.

На събитието Поли Генова ще изпълни песента „One Lifetimes Not Enough “ и пред обективите на Богданов и Мисирков, заедно с много близък за нея човек ще направят първата снимка в пирамидата на летище „София“.

Кампанията „С приятел до теб“ се осъществява от Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания „АПОЗ и приятели“ с подкрепата на Roche.
Източник: actualno.com