Стефан Добрев е роден в Казанлък . От 11 годишен свири в групи. Работил е с много формации в България и чужбина. Има дългогодишен опит като клубен изпълнител.От 1990 до 2005 пътува с групи и работи в Скандинавските страни. От 2005 е в България . На 44 години Стефан иска да промени рамката на своята професионална кариера, да опита да вкуси от тръпката при досега с по-голямата сцена. Огромният му стаж в клубове и на кораби е отлична школа. Дори и в момента той е в непрекъснат контакт с публиката. Работи в пиано барове 7 дни в седмицата. Благодарение на продуцентите му много повече хора ще имат възможност да чуят великолепния му глас и да оценят професионалните му умения. Залага на мелодичната песен, на вокалните си качества, на огромния опит. Вярва,че след като представи и българската версия на песента и видеоклипа тя ще достигне до сърцата на хората и ще стане популярна. Залага и на чувствата, които влага в свята работа.
Причината Стафан Добрeв да достигне до финала на БГ Евровизия е поетът Живко Колев.
“Той ме чу и хареса. Свърза ме с на продуцентската компания Lasteri Music Group . Предложиха ми една песен. „Everlasting Love“е по музика на Влади Тозетто ,текст – Диана Уинтър, аранжимент – Ерилиен е написана преди година, но сякаш създадена за мен. Направена е в студиото на Ластери Мюзик в Милано, а за записите на щрайха от Италия тук са пристигнали авторът на музиката и диригентът на операта в Тренто маестро Армандо Франческини . Тази част от песента е реализирана в І студио на БНР.”
“Появиха се много коментарии за моето появяване и за работата ми като музикант до сега. Къде съм работил? защо чак сега се появявам? Много талантливи български инструменталисти и певци работят в чужбина, защото това е добра възможност да оцелееш, да се погрижиш за себе си и семейството си, да набавиш апаратура. В чужбина – в клубовете и на корабите българските музиканти се ценят, защото работят качествено. Затова и аз в продължение на 15 години работих зад граница, с различни формации. Натрупал съм доста опит.Това е тежка многочасова работа. Подобна е работата ми и тук. От 2005 съм в България и започнах да работя в пиано барове. Всеки, който е посещавал такова място знае,че у нас това е възможност да работиш това ,което обичаш и можеш. За жалост концертният живот на много певци и инструменталисти дори на някои звезди е свързан с тези заведения и с частни празненства.”
Често оприличават Стефан Добрев на Елтън Джон – не само заради визуалната прилика, но и заради великолепния глас. “Всяка прилика с действителни лица е случайна” – коментира той. – “За мен е комплимент, но и огромно удоволствие да чувам подобни изказвания, особено когато са свързани с моята интерпретация, с начина по-който пея песните. Аз не се опитвам да подражавам на никого. Просто преживявам песните, а преминат ли през сърцето ми, няма начин да не достигнат и до публиката. Вярвам ,че зрителите и слушателите могат да усетят кога един изпълнител е искрен. Много се коментира и факта ,че съм на 44 години и едва сега се дебютирам на голям национален форум. Чиста случайност ,че това се случи. В световната история има много случаи, когато певци стават звезди в по-късен етап от живота си . Спомнете си Скатман Джон, Сезария Евора, Буена Виста . Всички те са открити от своите продуценти 20 и повече години след като са в музикалния бизнес, а са направили световна кариера.“
Стефан е убеден в доброто си представяне на финала на БГ Евровизия, защото работи със сериозен екип от професионалисти. Като всеки участник в тази надпревара се надява публиката да се довери на качествената музика и на уменията му, да го подкрепи и той да представи България в Русия. Най-много разчита да въздейства на зрителите, да докосне сърцата им, да ги накара да запеят с него песента и да му повярват. “Дано песента ми се хареса на публиката. Да звучи по радиостанциите и телевизиите. Бих искал успехът, който имам в пиано бара да ме споходи и с този проект. В момента работя върху записи на албум.”
На 10 февруари бе заснет видеоклип към песента „Everlasting Love“ . Режисьор е Сашо “Среброто”. Партньорка на Стефан е Деси Тенекеджиева.“Това е една тъжна история за неосъществена любов, но не е личната ми история” – споделя Стефан. “Аз съм щастливо женен от 20 години . Имам дъщеря на 19 години – Мария и син на 17 – Данаил. Децата ми са големи , но все още разчитат на мен и съпругата ми Като всеки млад човек се нуждаят от грижи и внимание. Имам прекрасна съпруга. Щастлив съм ,че след толкова години брак все още всяка сутрин се събуждам с желанието да се огледам в очите на Виолета. Благодарен съм, че обичам и съм обичан.”
Източник: erogance.eu