През 2009 г. в българския ефир ще стартира нова музикална телевизия – Liqueur TV. Каналът ще бъде с 24-часово излъчване и разпространение по кабел и сателит в национален мащаб.

„Телевизия Liqueur ще излъчва минимум 80 % българска музика“, каза за Avtora.com програмният директор на телевизията – музикалният продуцент Атанас Янкулов.

Liqueur TV ще заложи на българската музика от всички етапи на нейното развитие, като няма да се ограничава и в стилово отношение. Изключение правят фолк и попфолк звученето, които, според Янкулов, са намерили вече своето място на медийния пазар.

Атанас Янкулов сподели, че телевизията ще „бъде дом“ на музиканти от ранга на Лили Иванова и Васил Найденов до новоизгрелите изпълнители от Music Idol, например.

Програмната схема на Liqueur TV ще включва тематични предавания, посветени на българския рок, хип-хоп и R’N’B, джаз, които според Янкулов, са изключително слабо застъпени в останалите музикални телевизии.

Според концепцията, телевизията ще излъчва още концерти, игри, реалити формати, класации, музикални филми за изпълнители и групи. Медията ще отделя внимание и на чуждестранната музика, която обаче, по думите на продуцента, ще бъде представена от „най-големите“ в музиката, като Queen, Rolling Stones и т.н.

Атанас Янкулов заяви, че Liqueur TV няма да се поддава на финансов натиск и ще бъде абсолютно независима за разлика от обичайната практика в останалите музикални телевизии.

„Платената ротация ще бъде абсолютно забранена“, каза Янкулов.

По отношение на изплащането на авторски права на артистите Янкулов гарантира, че Liqueur TV ще сключи договори както с Профон, така и с организацията Мюзикаутор, чиито представители ще бъдат чести гости на телевизията.

Liqueur TV е проект на новата музикална компания Liqueur Managemеnt, която до момента представлява всички видове артистична дейност на Мария Илиева, Любо Киров, Дичо, Спенс, 032 и Deep Zone & Йоана.

Гореспоменатите изпълнители стартират национално турне на 1 април. Обиколката ще премине като т. нар. подвижна дискотека – композиция от четири специално оборудвани камиони, които с помощта на специални механизми се сглобяват в единно помещение.
Източник: avtora.com