Група D2 са едни от родните ни звезди, които серизно са се посветили на благотворителност. Освен с музика, те са се отдали и на правенето на добро в името на различни каузи. Прочетете какво сподели Митко Кърнев пред нас за благотворителните кампании, за новия им училищен конкурс и за риалити предаванията, търсещи нови музикални таланти.
***

Вие сте едни от звездите, които първи се включиха в кампанията „И аз мога“. Защо избрахте точно тази кауза от всички други?

Това не е първата благотворителна кауза, която подкрепяме. Като всички нормални хора и ние сме отзивчиви към човешката болка. Това, което отличава кампанията на „И аз мога“, е модерният начин по който се представят нещата, както и пълната прозрачност около дейността й.

Тази година започнахте със серия от благотворителни лайфове, първите от които бяха на 30.01 в Backstage и на 7 февруари в The Club. Как мина?

Мина супер! Продължаваме и на 14 февруари в Пловдив- клуб Петното.

Освен с парите, които ще съберете от живите участия, вие лично с какво друго помагате?

Имаме много добра техническа база – сцени и оборудване, които фондацията ползва безвъзмездно при нейните изяви. Също така се стремим по всякакъв начин да популяризираме каузата на „И аз мога“.

След като медицинският център за деца с увреждания в Студентски град бе открит, смятате ли да продължите да помагате и как?

В проект е изграждането и на втори център в Стара Загора.

Не се ли притеснявате, че може да ви обвинят, че всичко това го правите само заради добрия ПР?

Не се притесняваме. Хората около нас ни познават и знаят много добре за какво става въпрос, това ни стига.

Напоследък сте доста социално ангажирани. Тази семдица обявихте и старта на конкурса за най-добра училищна песен „Голямо междучасие“. Разкажете ни за него.

Това е конкурс, който правим съвместно със Столична община. Той цели да стимулира музикалните способности на учениците. Повече за него можете да научите на d2band.com

Победителят, освен другите награди, директно ще се класира за второто издание на конкурса „Ти си върхът, ама само баба ти го знае“. Какво ви накара и през 2009 година отново да го организирате с Gravity Co?

Този конкурс беше много успешен, повече от 150 000 фенове гласуваха за своите фаворити. Тази година всичко ще бъде още по-мащабно!

Наскоро стартира Musci Idol 3. Смятате ли, че такъв тип риалити шоута са формулата на успеха за изгряващите изпълнители, все пак Дидо проби именно от подобно предаване?

Не съм сигурен. Дидо проби най-вече заради качествата си.

Според вас как публиката приема новото ви по-тежко звучене, тъй като има хора, които не харесват по-хард стила на Дидо? Какво се случи с феновете на старото D2?

Нормално е да има различни мнения. Тези, които се съмняват в нас, нека дойдат и ни чуят.

Записвате ли нещо ново?

Скоро записахме две нови парчета за последния филм на Долф Лундгрен „Command Performance“ . Те ще бъдат и част от новия ни албум. На 10 февруари (днес) Долф ще бъде в България и ще представим официално видеото на едно от тях „Breakdown“, което е изцяло с кадри от филма.

Наближава 14 февруари – някакви планове за двойния празник?

Както вече казах, на 14 ще свирим в Петното – най-якият клуб за жива музика в Пловдив.
Източник: actualno.com