Филмовият фестивал в Берлин отбелязва рекорд с продадените досега над 250 хиляди билета за лентите в официалната програма. За сравнение – миналата година за целия фестивал са били продадени 240 хиляди билета.

Разбира се, това, което привлича зрителите в киносалоните, са големите звезди – по червения килим минаха Кейт Уинслет, Деми Мур, Рене Зелуегър, а кулминацията дойде с Мишел Пфайфър.

На пресконференцията всички въпроси се въртяха около това как е възможно тя да изглежда толкова млада и толкова красива за възрастта си. Тя се пошегува, че се поддържа само за снимки и когато се явява пред публика, а иначе си живее нормален живот и дори не се гримира. Мишел Пфайфър обаче добави, че с напредването на годините партньорите й на екрана стават все по-млади, но тя няма нищо против това.

Мъжкото присъствие на 59-то издание на Берлинале се откроява с имената на Киану Рийвс, Стив Мартин, Уди Харелсън и още много звездни имена.

Фестивалът в Берлин изненадва с още един любопитен факт – тази година жените режисьори в програмата са една трета. С други думи, пет от филмите са дело на жени режисьорки, сред тях е Сали Потър с лентата „Гняв”, Ребека Милър – дъщеря на легендарния Артър Милър, както и дъщерята на Робърт Редфорд.
Източник: dariknews.bg