Данчо ще опита вкуса на хлебарките

Звездата на родната спортна гимнастика Йордан Йовчев се впуска без страх в ново голямо предизвикателство, наречено шоу “Страх”. Носителят на 4 олимпийски медала ще премери сили в българския вариант на реалити предаването, което ще дебютира по Нова телевизия през март. Снимките вече тръгнаха.

Във всеки епизод на атракцията ще се състезават по три жени и трима мъже. Смелчаците ще трябва да преодоляват по три кръга – първият и последният ще изпробват предела на физическата издръжливост. Най-популярно е изпитанието за психическа устойчивост, където участниците се срещат отблизо с хлебарки, паяци, скорпиони, змии… Понякога се налага да ядат гадинките или да ги държат или галят.

Преди Нова година Йовчев се впусна и в друго предизвикателство – пое управлението на Българската федерация по спортна гимнастика. 35-годишният ветеран продължава и спортната си кариера. През този сезон гимнастикът е планирал участие на европейско първенство през април в Милано, както и на световно през октомври в Лондон.
Йовчев притежава един сребърен и три бронзови медала от олимпийски игри. В три последователни години – от 2001 до 2003, печели световни титли на земна гимнастика и халки.
Цвета МАРКОВА
Източник: donbalon.eu