Само един човек се отзова на организирания граждански протест срещу победителя в „Българската песен на Евровизия“ – Красимир Аврамов пред сградата на БНТ в София.

Самотният протестиращ Станислав Стефанов носеше Открито протестно писмо от Инициативен комитет „Да защитим честта на Поли Генова“ към учредената в социалната мрежа Facebook група „Поли Генова – истинският победител в БГ Евровизия“.

Самата Поли Генова каза за Avtora.com, че няма нищо общо с организираните протести, въпреки че открито застава срещу избора на Красимир Аврамов за победител.


Стефанов обясни, че инициативният комитет все още не е подкрепен от популярните български музиканти, някои от които също се обявиха срещу Човека глас.

По време на т.нар протест БНТ излъчи свои представители в лицето на тв водещия Димитър Цонев и Любен Кънчев, главен редактор на редакция „Музика и забава“ в БНТ.

Кънчев съобщи, че по повод завихрилия се скандал около конкурса, БНТ организира извънредно издание на шоуто „Бъди звезда“ на 26 февруари. В своеобразния дебат ще участва самият Красимир Аврамов, негови опоненти и защитници. В предаването ще се включи още журито, което направи предварителния подбор на песните в конкурса, както и представители на провайдера IMS, чието задължение беше преброяването на зрителските sms-и и обаждания.

„БНТ ще изиска подробна разпечатка на гласуването, само ако обстоятелствата го изискат и има официално отправена молба. БНТ няма да допусне България да се изложи“, каза за Avtora.com Любен Кънчев.

Кънчев допълни още, че Поли Генова може да отиде на международния финал на Евровизия в Москва, само ако Красимир Аврамов се откаже доброволно от своето участие.

Водещият на „В неделя с..“ Димитър Цонев добави, че Българската национална телевизия няма нищо общо с процеса на самото гласуване, а изпълнява ролята единствено на организатор на конкурса.
Източник: avtora.com