Легендарните британци Depeche Mode обявиха броя и заглавията на песните, включени в дванадесетия им студиен албум „Sounds Of The Universe“. Албумът се очаква официално да бъде издаден на 20 април от Mute/Анимато Мюзик.

Преди премиерата на албума предстои премиера и на първия нов сингъл – „Wrong“ ще прозвучи за първи път в български ефир на 6 април т.г.

„Sounds Of The Universe“ бележи съвместната работа на Depeche Mode и продуцента Бен Хилиър, работил с имена като Blur, Doves, Elbow и други, който работи с бандата, за да направи от звука нещо абсолютно неподвластно на времето. Бен Хилиър продуцира и предишния албум на Depeche Mode „Playing The Angel“. Завладяващ, хитов и зареден с много енергия, новият албум е записан в Санта Барбара и Ню Йорк.

Дейв Гахан, Анди Флетчър и Мартин Гор пристигат за своя втори мегаконцерт в България, който ще се състои на 18 май на националния стадион Васил Левски. Концертът в София е част от световното турне на групата „Tour of the Universe”. Групата ще има концерти и в Белград и Загреб.

Преди ню уейв кралете, на сцената ще се качат британците от Лейдитрон, които ще съпровождат Depeche Mode на трите концерта. Организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис.
Източник: news24.bg