Песента „Illusion“ на Красимир Аврамов спечели тазгодишното издание на конкурса „Българската песен на Евровизия“. Т.нар. Човек-глас, който през лятото на 2008 г. се присъедини към музикалната компания „Пайнер“, получи 55,52 % от зрителския вот.

„Това е победа за Пайнер и всички мои почитатели. Знаех, че ще бъда подкрепен, но определено не очаквах толкова сериозен процент“, каза за Avtora.com Красимир Аврамов минути, след като слезе от сцената на зала 1 на НДК.

„Още от днес започваме подготовката за финала в Москва, защото там е много страшно. Но мисля, че е време България да представи нещо специално и да спечели“, каза още Аврамов.

За своето участие на финала на „Българската песен на Евровизия“ изпълнителят си партнира с американски танцьори на кокили от „Stilt World“, работили за Бритни Спиърс и Кристина Агилера.

На сцената заедно с Аврамов пяха още беквокалистките Ана Монгомъри и Ани Лозанова, както и народната певица от ансамбъл Българе – Албена Вескова.

На второ място в зрителското гласуване се нареди песента на певицата Поли Генова – „One lifetime is not enought“, която удивително наподобяваше на песента на миналогодишния победител в Евровизия – Дима Билан.

За да подготви българската публика за предстоящия голям международен финал на конкурса на 12 май в Москва, в зала 1 на НДК с няколко песни се представи и мегазвездата на руския поп Филип Киркоров.

На фона на отлична организация от страна на БНТ, впечатляващи декори и светлинни ефекти, концертът премина още с участието на дует Ритон, балет Дива и танцова формация Чинари.
Източник: avtora.com