Рокерът Джон Бон Джоуви беше почетен в родня си град Ню Джърси. Местните власти решиха да го въведат в Залата на славата на щата.

Джоуви ще се присъедини към 12 други звезди, сред които баскетболистът Шакил О’Нийл и актьорът Джери Луис на церемония през тази година. Новите членове на Залата на славата се избират след гласуване от Академията на Залата на славата и жителите на Ню Джърси, които избират любимите си герои от града по интернет.

„Членовете на Залата на славата въплъщават духа на Ню Джърси, комбинация от устрем, решителност и творческа енергия, които са ги извели до величието. Залата в Ню Джърси трябва да напомня на хората в града да се стремят към съвършенство и да се занимават с много продуктивни дейности, които помагат на обществото“, се казва в комюнике на губернатора на Ню Джърси Джон Корзин.

Другите членове на Залата на славата в града са актьорите Бъд Абот и Лу Костело, астрономът Карл Саган, писателият Франсис Скот Фицджералд, поетът Уолт Уитман, тенис звездата Алтеа Гибсън, изобретателят Гуглиелмо Маркони, писателият Уилям Карлос Уилямс и защитникът на гражданските права Пол Робисън. Церемонията ще се състои през май тази година в New Jersey Performing Arts Center в Нюарк.
Източник: news24.bg