Изпълнителките на “Ара мюзик” Алисия, Ивена, Стефани и Пепа бяха специални гости на ежегодното определяне в Хърватска на “Фолк Хит на годината на Хърватска”. Събитието се организира от списание “Folk magazine” и премина при огромен интерес от страна на зрители и над 50 изпълнители от няколко балкански страни, като победителите в различните категории се определят чрез sms гласуване.
Да представят България тази година бяха поканени Алисия, Ивена, Стефани и Пепа, които са познати и обичани от местната публика благодарение на Balkanika MTV, която е една от най-гледаните музикални телевизии там.
Нашите изпълнителки поздравиха местните фенове с последните си хитове и заслужено си тръгнаха с награди.
Алисия е определена за “Най-слушан български изпълнител в Хърватска за 2008г.”.
Ивена грабна приза за “Най-атрактивен балкански видеоклип за 2008г.” за лентата на “Женски номера”.
Стефани получи първата награда в кариерата си. От издателя на сп. “Folk magazine” г-н Борбаш тя получи статуетка за “Дебют за 2008г. с песента “Сбъркал си адреса”.
Пепа спечели награда за “Най-завладяващи балкански ритми за песента “Евтини мераци”.
“Благодарим за признанията и се радваме, че нашата музика се слуша не само в България благодарение на Balkanika MTV. Ние имаме общ балкански манталитет и с хървати, и със сърби, и с другите нации на Балканите и е радостно, че музиката ни обединява и събира на такива събития като “Фолк Хит на годината на Хърватска”, споделиха изпълнителките на “Ара мюзик”.
Четирите чаровници пяха на една сцена с Индира Радич, Миле Китич, Кеба, Стоя, Саша Матич, Боян Биелич и др. и получиха аплодисментите на над 3000 души в Осиек.
“Фолк Хит на годината на Хърватска” ще бъде излъчен скоро по Balkanika MTV.