Адвокатската кантора Д’Ауриа от Милано направи официално оплакване в Службата гарант на комуникациите и в Пощенска полиция и поиска откриването на съдебно дело заради скандална сцена от риалити предването „Биг брадър“.

В една от сцените на излъчваното в момента италианско издание се вижда как бившата манекенка Федерика Розители хвърля чаша по неаполитанския бизнесмен Джанлука Дзито след кавга, в която той я определя като „фалирала“. Сцената, наречена „Денят на чашата“, беше повтаряна непрекъснато по телевизията и може да бъде видяна и на сайта на предаването.

Според адвокатите от миланската кантора предаването е скандално, тъй като то „приютява физическото насилие, докато вербалното насилие бива деквалифицирано“. Адвокатите поискаха завеждането на дело, за да се види до колко е коректна телевизионната продукция.

Според адвокатите още по-скандален е фактът, че в къщата на Големия брат се толерира присъствието на субекти, склонни към насилие и че биват повтаряни всеки ден по телевизията сцени с насилие, които са несъвместими с развлекателните програми, обръщащи се най-вече към младите поколения.
Източник: prontosofia.com