„Ако България се откаже от участие в „Евровизия“ 2009 заради скандалите около Краси Аврамов и песента му, държавата ще трябва да плати 60 хиляди евро глоба“, това съобщил пред „Дарик радио“ шефът на редакция „Музика и забава“ в БНТ Любен Кънчев.

Четвърти ден след като песента на Краси Аврамов „Илюзия“ беше избрана за победител на българския финал на „Евровизия“ критиките срещу нея продължават. Инициативни комитети от фенове на Поли Генова призоваха открито певеца да се откаже от участие и на негово място да замине втората в класирането – Поли Генова.

За сега обаче човекът-глас не обмисля подобна опция, затова БНТ са решили да съберат екип от специалисти, които да преработят парчето, за да стане по-лесно за изпълнение.

Петя Буюклиева се е наела да помогне на Аврамов, защото тя е една от малкото певици които го подкрепиха в разразилият се скандал. Тя е решила да влезе като беквокалистка на Краси.

„Това, че се работи по песента обаче не означава, че ще отидем в Москва“, уточнява още Кънчев. Според него най-късно до 10 март трябва да бъде взето решението как ще постъпим, за да не се изпусне срокът, в който да се подадат документите при евентуално участие.
Източник: actualno.com