Новият албум на „Тейк дет“ – „Circus“, подобри рекорда за продажби на диск през първия ден след появата му на пазара във Великобритания, съобщи Контатмюзик.

От новия албум на момчешката банда са продадени 133 000 копия в понеделник. Предполагаше се, че новият диск на Бритни Спиърс, който носи същото заглавие, ще влезе под номер 1 в класацията за албуми, но „Тейк дет“ си осигуриха първото място.

Предишният „рекордьор“ е дискът „Viva La Vida or Death And All His Friends“ на групата „Колдплей“, от който бяха продадени 125 000 копия през първия ден след появата му на пазара през юни.

След като „Circus“ оглави класацията за албуми, 2008 г. се оказа триумфална за Гари Барлоу и другите членове на „Тейк дет“, защото песента им „Greatest Day“ в момента е начело в чарта за сингли.

От „Circus“ са продадени повече копия през първия ден след появата му на пазара в сравнение с предишния албум на групата – „Beautiful World“, на който бяха нужни 4 седмици, за да стане вторият най-продаван албум през 2006 г.
Източник: actualno.com