“Мост на Балканите” – така сръбските медии коментират предстоящия сборен концерт на трима от най популярните изпълнители на Балканите – легендата – Шабан Шаулич, класикът в популярния жанр Мирослав Илич и българо-сръбската звезда Рени. Някои определят този концерт и като „Сблъсъка на титаните”. Тримата изпълнители ще пеят на живо у нас в зала 1 на НДК на 16 октомври. Новината потвърдиха и от фирмата АРТ БГ, която подписа договорите за концерта с тримата певци.

На концертния подиум в България Шабан Шаулич не се е изявявал от дълги години. Последните му изяви у нас са свързани предимно с покани да пее на частни партита. Въпреки, че организаторите не съобщиха за хонорара, който е поискал, за да пее в сборния концерт се знае, че Шабан Шаулич е сред най-скъпо платените певци. Въпреки това може да пее, както в голяма зала, така и на частно парти пред десет души, споделят от екипа му. Шабан Шаулич не е капризен като голяма част от този ранг изпълнители, винаги предпочита да бъде официално облечен, с елегантни черни костюми и да пее на живо. Той води класацията за най-тиражния балкански изпълнител. Шабан Шаулич се съгласил веднага да подпише договора за сборния концерт в България, въпреки че Мирослав Илич е един от най-достойните му конкуренти от изпълнителите – мъже в този бранш. Развръзката дали са приятели на сцената или конкуренти ще стане ясна на 16 октомври, когато ще пеят пред българската публика.

Мирослав Илич за последно пя пред родната публика по повод юбилейния концерт на Рени през месец март тази година. Сега той е подбрал най-големите си хитове, които ще представи в сборния концерт. Мирослав Илич се слави като автора и изпълнителя дал началото на най-много кавъри от своето творчество в музикалните продукции на други певци в различни държави. Въпреки своите години Мирослав Илич продължава да бъде сред най-харесваните мъже – изпълнители от дамската аудитория. В родината си той е канен доста често за рекламни кампании за различни мъжки продукти, както и да участва в различни благотворителни инициативи.

Рени е в трескава подготовка за своето представяне в сборния концерт на 16 октомври. Това ще бъде втори концерт за тази година на Рени в най-голямата зала в България. Въпреки поетите ангажименти да представи своя нов сръбски албум “Опа опа” в градовете Враца, Варна и Шумен певицата паралелно ще репетира и за предстоящия сборен концерт. “Приех поканата на организаторите като комплимент да пея с моите приятели и колеги с които се познавам от години и въпреки, че големият ми концерт отмина през месец март, сега ще направя един бонус към всички мои фенове, като пея само на сръбски и разбира се ще подготвя и някои изненади, заедно с колегите си”, сподели Рени.

Организаторите очакват голям интерес към този сборен концерт на 16 октомври, поради факта, че рядко на една сцена в България може да събереш конкурентни и популярни изпълнители. /erogance.eu

Още новини в Novini.elitno.com