Отварянето на музея, посветен на световно известната шведска диско група АББА, което първоначално бе предвидено за 4 юни 2009 г., е отложено за неопределена дата поради трудности в обновяване на старата сграда, която трябваше да го приюти, предава France-Presse.

Ще има музей, но не знаем кога и къде. Сигурни сме обаче, че музеят няма да отвори врати през 2009 г., призна един от съоснователите му Улф Вестман.

Музеят, който трябваше да се разположи в старата сграда на шведските митници на един от кейовете на Стокхолм, е замислен като дълъг хронологичен преход, по време на който ще бъдат припомнени ключови етапи от кариерата на четиримата музиканти – Бьорн Улвеус, Бени Андерсон, Агнета Фелтског и Ани-Фрид Лингстад.

Въпреки че се разпадна преди 25 г., АББА продължава да продава по два до три милиона албума на година. От 1974 г. тя е продала повече 360 милиона албума в цял свят, като само Елвис Пресли и Бийтълс я изпреварват. Сред хитовете на АББА са „Money, Money, Money“, „Waterloo“, „Summer Night City“ и „Dancing Queen“. /news24.bg

Още новини в Novini.elitno.com