Metallica са готови с видеото към първия си сингъл от новия албум „Death Magnetic“. Клипът е към парчето „The Day That Never Comes“. Сингълът се завъртя по радиостанциите за първи път на 21 август, а парчето прави дебюта си на живо пред публика на музикалния фестивал в Лийдс на 22 август.

Според специалистите, новото парче напомня на хитовата песен на Metallica – „Оne“. Видеото на „The Day That Never Comes“ е подобно с това на „Оne“ – заради военната тематика на материала, пише avtora.com.

Видеото на „The Day That Never Comes“ е снимано в пустинята близо до Лос Анджелис на 31 юли. Режисьор на клипа е Томас Винтерберг.

News24 припомня, че албумът „Death Magnetic“ ще се разпространява по цял свят от 12 септември. Очакванията на феновете са високи, а списание „Metal Hammer“ обяви новия албум на легендарната група за „метъл-събитие на годината“. Това ще бъде деветият студиен албум на американската група, известна с бързото си темпо и инструменталните си изпълнения, превърнали ги в лидер на световната траш-метъл сцена. /news24.bg

Още новини в Novini.elitno.com