Музикантките представиха своята версия за звученето на популярната авторска песен по народни мотиви “Лудо младо сън засънило” ексклузивно в предаването “Следобед с ТВ 7”.
За първи път красавиците от квартета, популярен от оркестъра към “Шоуто на Азис” Боряна, Гергана, Мария и Марина направиха собствен аранжимент на българска песен в народен стил. Интерпретацията на песента е дело на талантливите момичета от Hypnotic, a аранжиментът е дело на Иван Христов от група “Сафо”. “Това беше безкрайно интересен експеримент за нас” – споделят момичетата, чиято амбиция е да създадат интерес към модерната класика у нас. “Беше творческо предизвикателство да се пресъздаде една чисто вокална партия чрез красивия звук на цигулки, виола и виолончело, които сред музикалните инструменти са най-близо до човешкия глас. В крайна сметка се получи много приятно” – обяснява Гергана Алексиева, първата цигулка на Hypnotic.

В момента красавиците са в процес на подготовка на първия си албум. Изключително прецизно те селектират парчетата, с които искат да дадат сериозна заявка за яркото си присъствие на българския музикален небосклон. Преди броени дни квартет Hypnotic поднесе страхотна изненада на концерта на Дани Милев на Аполония. Музикантките виртуозно изпълниха циганска песен, която е от саундтрака на филма “Черна котка бял котарак” в компанията на пеещите актьори Христо Мутафчиев и Камен Донев и композиторът – певец Дани Милев. В авторска версия тя ще бъде включена и в предстоящия албум на квартета. /erogance.eu

Още новини в Novini.elitno.com