Двегодишната дъщеря Матилда Роуз ще наследи цялото богатство на покойния си баща, австралийският актьор Хийт Леджър, което се оценява на 16,6 милиона щатски долара, съобщи Франс прес.

28-годишният актьор, който почина през януари в Ню Йорк от свръхдоза предписани му лекарства, е определил родителите си и сестрите си като изпълнители на волята му, според „Пъртс Сънди Таймс“. Желанието на звездата на световното кино, разгледано зад закрити врата във Върховния съд в Пърт, е направено още преди Матилда да бъде родена.

Това породи спекулации, че майката на момиченцето, актрисата Мишел Уилямс, може да предяви претенции. Бащата на Леджър Ким обаче сложи край на това, разкривайки, че Матилда наследява всичко. „Няма иск. Нашето семейство дарява всичко на Матилда“, каза той пред вестник „Нюз“.

В момента на съставянето на документа през 2003 г., имуществото на Леджър е съставлявало само 145 хиляди австралийски долари в активи и в брой. Роденият в Пърт актьор придоби световна слава с номинацията си за ролята на гей-каубой във филма „Планината Броукбек“. Похвали от критиката актьорът заслужи посмъртно за последния засега филм от поредицата за Батман, „Черният рицар“. /news24.bg

Още новини в Novini.elitno.com