Популярната попфолк певица Рени ще участва в гала вечерта на международния фестивал „Пирин фолк“ в град Сандански. Изпълнителката ще открие сборния рецитал на 7 септември с песента си „Скитници“.

Композицията „Скитници“ е включена в албума на Рени – „Виж ме“, а сръбската версия на песента е част от новия проект на певицата „Опа опа“. Парчето „Скитници“ е дало името и на сборния рецитал, посветен на всички българи зад граница.

Останалите певици, които ще пеят в рамките на сборния рецитал „Скитници“, са певиците Цветелина, Екстра Нина, Нелина и Вероника. „Много малко попфолк изпълнителки имат такива имиджови песни, с които да участват на такъв тематичен рецитал“, коментира режисьорът на „Пирин Фолк 2008“ – Стефан Милов.

Това не е първата изява на Рени в музикалния форум „Пирин фолк“. През 2006 г. изпълнителката взе участие в конкурсната програма за нова авторска песен на македонска фолклорна основа. Песента, с която се представи Рени – „Моя Българийо“, спечели три награди – на журито, на публиката и на община Сандански. /avtora.com

Още новини в Novini.elitno.com