Не е тайна, че ексцентричният Куентин Тарантино планира няколко римейка едновременно, но най-коментирана и обсъждана се оказва новата версия на италианския филм от 1977 г. “Quel maledetto treno blindato”(“Inglorious Bastards”), заснет от режисьора Енцо Кастелари. Съобщения за “Inglorious Bastards” тръгват още от 2004 г., след като Тарантино обяви, че ще представи новата лента през 2009 г. в Кан.

През 2008 г. отново в Кан Куентин заяви, че вече е завършил черновата на сценария, чието действие се развива по време на Втората световна война. По неговите думи лентата разказва за историята на осъден на смърт войник евреин. Властите на САЩ му дават шанс да изкупи своята вина, като го пращат в окупираната от немците Франция на специална мисия.

Отначало никой не се развълнува от изявлението на Тарантино за римейк на “Inglorious Bastards”, още повече, че медиите се вълнуваха повече от другия му римейк – на еротичния трилър от 1966 г. на режисьора Ръс Майер “Faster Pussycat! Kill! Kill!”. Той обаче отиде на втори план и даже се говори, че вероятно проектът ще бъде изоставен задълго. В интервю по повод юбилейното DVD издание на филма на Енцо Кастелари Тарантино разказва, че неговата версия ще се състои от две части. Освен това режисьорът е разкрил, че подготвя тази лента близо 6 години и че няма търпение да се заеме със снимките.

По-късно се появиха и първите слухове за актьорите, които ще участват в римейка. Първо бяха спрягани имената на Тим Рот и Майкъл Медсън, които се снимаха и в “Глутница кучета”, а Медсън и в “Убий Бил”. После тези съобщения бяха опровергани. След това съвсем сериозно се говореше, че за главната роля ще бъде поканен Леонардо ди Каприо, но и това се оказа блъф.

Затова пък потвърждение получиха слуховете, че Тарантино е предложил на Брад Пит ролята на лейтенант Алдо Рейн, лидер на отряда, изпратен във Франция. Кастингът по новия филм на Тарантино се превърна в една от най-горещите теми в американските кино издания. Засега е известно единствено, че в качеството на актьор ще бъде повикан Ели Рот, станал известен с филма на ужасите “Хостел”, продуциран от Тарантино, както и звездата на “Остин Пауърс” комикът Марк Майерс, който щял да играе британски генерал, участващ в разработката на плана по унищожението на нацистките лидери.

Говори се също, че Тарантино сериозно се е заел да убеди и Настася Кински, Би Джей Новак и Майкъл Фасбиндер. Знае се, че британският комик Саймън Пег е отказал поради голяма натовареност. Другата информация, която се води за сигурна, е, че компанията “The Weinstein Co”, която принадлежи на братята Боби и Харви Вейнщайн, ще бъде съпродуцент на Тарантино, а студията “Юнивърсъл” – втори съпродуцент и дистрибутор на територията на САЩ. Макар сделката да не е окончателно сключена, източници на “Варайъти” твърдят, че “тя е неизбежна”. Бюджетът на филма засега остава неизвестен.

Струва си да се отбележи, че новият филм на Тарантино става скандален, още преди да са започнали снимките, насрочени за 13 октомври 2008 г. в едно от студията в Берлин. Лентата е предизвикала негативни реакции сред немските кинокритици. Те прогнозират, че новият “Inglorious Bastards” ще бъде “непредсказуема и взривоопасна смес от попкултурни елементи и митове за нацистка Германия и Холокоста”. В няколко сайта е публикуван сценарият от 167 страници заедно с бележките на Тарантино, но достоверността на този “документ” така и не е била потвърдена и той е смятан единствено за рекламен трик. Впрочем, ако сценарият наистина е написан от Тарантино, то зрителите могат да очакват истинска кървава баня…

Така например в един от епизодите германските офицери ще “отстрелват” вражески гениталии, а в друг – американците ще свалят скалповете на немски войници. Освен това се цитират и реплики на героя на Брад Пит: “Ние ще се заемем само с една задача – да убиваме нацистите!” и “Ще бъдем жестоки към немците и чрез нашата жестокост те ще узнаят кои сме ние!”.

В т.нар. “сценарий” на Тарантино не се прави никаква разлика между нацисти и обикновени немци, при това приравняването на войниците от Вермахта и офицерите на СС е до такава степен, че “в света не остава никакво място за добрите немци, а съществуват единствено скотове, които трябва да бъдат унищожени до крак”. В последната сцена е изобразен Хитлер, който попада в капана на взривяващ се киносалон.

Верни или не, слуховете се множат и лентата се обвива в тайнствено скандални коментари. Междувременно, самият Тарантино характеризира новия си филм като “предизвикващо агресивно кино” (“in-your-face movie”) и “спагети уестърн”. Доколко успешна във финансово отношение ще бъде тази лента, остава само да гадаем. Последният проект на Тарантино и Роберт Родригес “Грайндхаус” с 67-милионен бюджет фактически се провали, като събра жалките 25 млн. долара. /vsekiden.com

Още новини в Novini.elitno.com