Легендарният фронтмен на Ингви Малмстийн, „Талисман“ и „Джърни“ – Джеф Скот Сото ще поднесе уникално и неповторимо шоу за гражданите и гостите на Бургас на 23 август /събота/ от 20.30 часа на сцена Часовника. Съорганизатор на рок – концерта е Община Бургас.

В продължение на 1.30 ч. певецът с неподражаема бленда на гласа и една от най-добрите в момента бургаски банди „Грас“, които бяха сред хедлайнерите на Spirit of Burgas ще разтърсят града с кавър – версии на незабравимите „Куин“, „Ван Хален“, Мадона, Сийл и мн. др.

Рок – вокалът Джеф Скот Сото ще изпълни и свои авторски парчета от периода с култовия китарист Ингви Малмстийн и групите „Талисман“ и „Джърни“.

Звездата на световната музикална сцена има над 60 албума с негово участие зад гърба си. В тях изпълнителят си партнира с редица невероятни китаристи и музиканти – „Ван Хален“, Аксел Руди Пел, Браян Мей от „Куин“, Глен Хюз, басист и вокалист на рокдинозаврите „Дийп Пърпъл“, с когото са лични приятели и много др.

Въпреки участията му в хеви – метъл и хард – рок банди, певецът предпочита по-мелодичните и солови изпълнения.

В последните години в музикалните среди името на Джеф Скот Сото се спряга за бъдещ вокалист на легендарните „Куин“. От известно време изпълнителят развива успешна самостоятелна кариера. /actualno.com

Още новини в Novini.elitno.com