Джина Стоева ще е специален гост на тазгодишното издание на международния фестивал Пирин Фолк Сандански. Талантливата изпълнителка на “Ара мюзик” ще изнесе самостоятелен рецитал в гала-вечерта на 7 септември.

Джина отдавна изпълнява фолклорни песни и любовта й към македонските ритми е силна от години. Тя неведнъж е гастролирала и на сцената на Пирин Фолк, затова организаторите от МСАТ били единодушни в желанието си да поканят гласовитата изпълнителка на “Ара мюзик”.

Заглавието на рецитала е “Пиринско слънце” и включва четири песни, оформени идейно и емоционално около внушението на Пирин планина. 15-минутното представяне на Джина започва с мистично начало и включва емблематичната за певицата “Пирински вятър” с нов аранжимент, “Пирине, Пирине”, с която тя се представи на фестивала през 2003г., както и новите “Мома в зандани” и “Рума мома”.

За оригиналното сценично представяне изпълнителката отново ще се довери на професионалистите от ансамбъл “Чинари”, които обещават уникално танцувално шоу с нови ефектни костюми, пресъздавайки образа на слънцето.

“Чест е за мен тази изява и се надявам публиката да ме възприеме добре и като изпълнител на фолклорни песни, защото направих този рецитал с много желание и любов”, сподели Джина Стоева. “Той е част и от първия ми самостоятелен албум с фолклорни песни, който също се казва “Пиринско слънце”. Продуктът ще е на пазара в началото на септември месец и в него са включени освен рецитала, още 12 песни. Няколко от тях са нови, авторски и досега не съм ги изпълнявала пред публика, а останалите са от моя репертоар през годините, но в нов аранжимент. Работила съм с доказани композитори и аранжори като Светослав Лобошки, Димитър Янев, Краси Гюлмезов, Стоян Джамбазов, Сашко Митковски, Велик Дайреджиев, имам в албума си текстове на Надежда Захариева, Дали Иванова, Ралица Монева, Еленко Димитров, а музикален продуцент на албума е Александър Попов. Смятам, че се получи качествен продукт и се надявам да доставя с него удоволствие на всички любители на фолклорната музика”, допълни чаровната изпълнителка. /erogance.eu

Още новини в Novini.elitno.com