Няма как един от най-чаканите нови албуми на годината да излезе просто ей така. За премиерата на Death Magnetic безобразно добрите Metallica, които съвсем скоро се отбиха и при нас, ще направят и два уникални концерта (този път, уви, на други места).

Датите са 12 септември в Берлин и 15 септември, Лондон.

Мястото? Поразяващите зали 02 World в Берлин и 02 в Лондон. Освен всичко за немската супер нова зала това ще бъде и първи лайв въобще.

Билети и за двата концерта ще се продават ексклузивно и само на фенове, регистрирани на сайтовете www.metclub.com и www.missionmetallica.com, като специален жест към всички, отдадени на музиката на любимата си банда.

И това не е всичко. Понеже датите са нещо като празнични, цените на билетите ще бъдат, хм, „ретро“? Не, сериозно – само десет евро за Берлин и пет паунда за Лондон! Да не говорим, че всички приходи от продажби ще отидат за благотворителност.

За да могат повече фенове да отидат, ще има ограничение и всеки ще може да вземе до два от заветните билети.

Премиерата на Death Magnetic е 12 септември. Албумът излиза на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group.

Официалният фен клуб на Metallica в България също няма да пропусне премиерата на годината и трескаво се готви за датата. Какво ще се случи ще разберете съвсем скоро. /actualno.com