Бaщата на шок-рока Винсънт Фурние, известен по света с артистичното име Алис Купър, се изяви пред българска публика по време на втората фестивална вечер на тазгодишния Каликра Рок Фест. Близо 8000 фена присъстваха на шоуто на известния рок-ветеран на стадион „Калиакра“ в Каварна.

 Визитата на мегазвездата в България е втора поред, след концерта на Купър през 2000 г. в София. Освен групата от музиканти – Кери Кели, Джейсън Хук – китари, Чък Гарик – бас и Ерик Сингър – ударни, сценична партньорка на певеца бе неговата дъщеря Калисо Купър, която допълваше изпълненията на някои песни с тематични включвания.

По време на концерта, Алис Купър смени около 10 сценични костюма, като за някои от парчета бе завързван в усмирителна риза.

Преди старта на шоуто на Купър, атмосферата в района на стадиона беше спокойна, след рекордния 5-часов концерт на Manowar, отбелязал старта на Калиакра Рок Фест 2008. Няколко часа преди концерта, фенове разпускаха на сянка, а заведенията около стадиона презареждаха, с бира, скара и безалкохолни.

Кметът на Каварна Цонко Цонев „инспектираше“ района около стадиона, за да се увери лично дали всичко е наред и дали има някакви проблеми по организацията./avtora.com