Николета Мантовани, вдовицата на Лучано Павароти, постигна споразумение с трите му дъщери от предишния брак за наследството на тенора, съобщиха италианските медии.

„Имуществото на тенора беше разделено поравно и според правата, които има всеки от наследниците по закон. Вилата в Пезаро ще отиде за трите големи дъщери Лоренца, Кристина и Джулиана“. Така твърди адвокатката Анна Мария Бернини в интервю за вестник „Ресто дел Карлино“. Тя и баща й защитаваха приживе Павароти, а впоследствие и Мантовани.

Истинска полемика се разрази през изминалите месеци по повод трите завещания, оставени от тенора, починал на 6 септември 2007. Адвокатът обаче не дава разяснения по тези аспекти.

Според Бернини Николета и трите големи дъщери на Лучано Павароти днес са свързани с приятелство. Те приемат малката дъщеря на тенора – Аличе, родена от брака му с Николета, като истинска сестра, твърди Бернини. Според адвоката изборът къщата в Пезаро да бъде оставена на трите дъщери от първия брак е бил направен и от двете страни с убеждение и в пълно съгласие.

prontosofia.com