Финалистката от второто издание на музикалното риалити Мюзик Айдъл – Нора Караиванова, ще участва в най-популярния фестивал в Черна Гора – „Сунчане скале 2008” („Suncane Skale 2008”).

Тази година конкурса ще се проведе от 7 до 9 юли, в град Херцег Нови, като и трите фестивални вечери ще се излъчат директно от Balkanika Music Television от 22.00 часа българско време.

„Сунчане скале” ще бъде открит на 7 юли, като първата вечер ще бъдат раздадени Наградите на принца в 14 категории, сред най-интересните са за хит, сингъл, дебют и албум на годината.

Сред номинираните са голяма част от балканските звезди като победителката от Евровизия 2007 Мария Шерифович, Тони Цетински, Владо Георгиев, Наташа Беклавац, Милена Вучич, Гоца Тржан, Ал Дино, група Зана и др. Специален приз за цялостен принос ще бъде присъден на трагично загиналия в катастрофа Тоше Проески.

Втората вечер – Нови звезди, е посветена на талантите, които тепърва се утвърждават на музикалната сцена.

За българската публика ще бъде най-интересна третата вечер, на която ще бъде връчена наградата за песен на годината. Нора ще бъде в дует с миналогодишния участник на този музикален форум, Стефан Илчев. Двамата ще представят песента „Любовта”, по музика и текст на Милен Македонски и аранжимент на Емил Бояджиев, под номер 11 в конкурсната програма.
Сред конкурентите на Нора и Стефан ще бъдат сръбската група Луна, хърватката Антония Шола, словенското дамско трио Feminnem, Йелена Розга и др.

erogance.eu