Manowar отново изнесоха грандиозен и незабравим концерт в България

Легендарната хеви метъл група Manowar изнесе грандиозен петчасов концерт за откриване на тазгодишния рок фестивал Калиакра Рок Фест 2008. С продължителност от над 5 часа, шоуто на Джои Де Майо и компания даде заявка за нов световен рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт.
Manowar идват за втора поредна година в Каварна, като през 2007 година „Кралете“ поставиха рекордно постижение за най-дълъг хеви метъл концерт в България – 3 часа.

Тази година подобно и на миналата, заклети фенове на групата бяха обсадили входа на стадион „Калиакра“ от 10:00 сутринта. Около 20 часа на сцената се качиха рокерите от Holy Hell. Предвождани от метъл-дамата Мария Бриян, интернационалната група представи свои композиции, както и няколко кавъра.

Точно в 21:49 официално бе анонсирано, че Manowar ще атакуват световния рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт, пише avtora.com. В района в и около стадиона вече се бяха събрали повече от 25 000 души. Групата излезе на сцената и стартира сетлиста си с най-ранните си класики: Manowar, Death Tone, Metal Daze, Fast Taker, Shell Shock, Dark Avanger.
„България, посвещаваме този концерт на вас“, казваше в паузите лидерът на групата Джоу Де Майо. „Когато в книгата на рекордите на Гинес пише за най-дългия хеви метъл концерт, то там ще пише, че това е бил концертът на Manowar в България“, допълни басистът.

Шоуто на американците продължи с песни като Hail To England, Animal, Carry On, King Of Metal. За изпълнението на парчето Pleasure SLave, вокалистът на Manowar Ерик Адамс покани на сцената няколко момичета, които разгорещиха още повече феновете с горещите си танци.

Един от многото пикови моменти в концерта беше включването на Оркестър и хор на Софийската филхармония. Музикантите, класически струнен оркестър дами и мъжки хор от 16 души изпълниха няколко парчета сред които Hail and Kill, Warriors of the World United, Defender. Mаnowar представиха за първи път пред публика и най-новия си сингъл Die With Honor.

В 2 часа след полунощ на сцената се качи кметът на Каварна Цонко Цонев. Популярният „метъл кмет“ благодари на групата и на феновете, а от своя страна Manowar изразиха персоналното си уважение към Цонев.
Минути след това рокерите продължиха с изпълнение на Химна на България на български. Последва класиката The Crown and the Ring като по време на изпълнението мощна заря освети небето над стадион „Калиакра“.

След финала на песента новите светлини на модернизирания стадион превърнаха нощта в ден, но въпреки това феновете отказаха да се разделят със своите идоли. Групата излезе отново на сцената за още 30-минутен бис, с което закова времетраенето на изпълнението си на 5 часа.
„Изключително сме щастливи, че тази година на концерта в България има още повече фенове от миналата година – каза в края на шоуто Джоу Де Майо. Бъдете сигурни, че отново ще се върнем при вас“, обеща на финала басистът./news24.bg