Алексия се завръща на музикалната сцена след четиригодишно прекъсване

41-годишната звезда на италианската музика Алексия, която изчезна от сцената за 4 години, се завръща с пълна сила. Тя прави това с две нови творения – 16-месечната си дъщеря Мария Витория, родена от връзката й с племенника на Джорджо Армани, и с компакт диска „Ale'“.

„Работих много и със страст. Резултатът от всичко това е този диск с нажежен рок, който изненадва всички, тъй като никой не очакваше, че ще направя подобен завой“, разказва звездата пред италианските медии.
Алексия признава, че от доста време насам е искала да смени музикалния си стил. „Исках да порасна, макар че на ръст не е възможно, освен ако не си сложа високи токове“.

Само за четири години Алексия направи истинска революция в живота си. Тя продаде милиони дискове и пожъна международни успехи с хитовете си в стил денс. Участва в три фестивала в Сан Ремо, един от които (2003) спечели с песента си „Per dire di no“. След това в живота на Алексия се появи Андреа Камерана, племенникът на Джорджо Армани. Певицата се запозна с бъдещия си съпруг през 2003 и много скоро след това се омъжи за него

След раждането на дъщеря й тя се оттегли за известно време от сцената. „Реших да спра, за да живея живота си. Пътувах много, посещавах музеи и изложби, изгледах много филми. Исках да изживея в пълен смисъл и майчинството си“.
В края на юли стартира лятното турне на Алексия, което ще продължи до края на октомври, съобщава ПронтоСофия. На 16 август е предвиден и концерт в Пекин, където по повод Олимпиадата ще пеят и Лучо Дала, Манго, Клаудио Бальони, Джани Моранди и Ирене Гранди. /news24.bg