След като времето стане наистина лошо, ние сме склонни да се съгласим, че модата може да излезе от картинката, за да направи място на комфорта и топлината. Но истинският въпрос е какви мъжки боти да си купим, за да съчетаем без проблем – модата и функционалност ? Ключът към добрата визия, вървяща със сухи крака, е намирането на производител, специализиран в правенето на мъжки боти, но и не само.

Качествена външна обвивка
Обувката започва с екстериора. Ако тази част е евтина или лошо конструирана, останалата част от обувката няма значение. Телешкият бокс е идеален материал за мъжки боти за студено време. Той съчетава трайност с гладка повърхност и висок гланц. Бъдете предпазливи от всичко, означено като „истинска“ или „слепена“ кожа. Нито един чифт с подобно означение няма плътността и дълготрайността да блокират студения въздух и кишата през зимата.

Вътрешна облицовка
Ако носите мъжките боти навън при температури под нулата, те се нуждаят от добра подплата. Материалите, използвани за тази част от обувката, са от синтечни до естествени. Някои модели имат само много лека платнена облицовка, за да отнемат влагата от крака, докато други използват животински руни или синтетични тампони за гъст, изолиран слой. Можете дори да изберете обувка, която е с твърда кожена външност и мек кожена вътрешност.

мъжки боти

Подметка
Най-добре изглеждащите мъжки боти за зимни дрехи постигат своята визия чрез използването на сравнително тънки гумени подложки, залепени върху кожени подметки под тях, понякога дори с видима кожа във формата на квадрат. Друг важен елемент за стабилност е грайферът по подметката. Търсете боти с ясно изразен грайфер, който ще ви предпази от подхлъзване.

Височина
Стилният мъжки ботуш трябва да е с такава височина, която да покрива минимално глезена, за да предпази крака от влизането на сняг във вътрешността. Но мъжете, които искат предпазване от сняг до средата на прасеца или над него, винаги могат да инвестират в чифт „половин ботуши“.

За да се радвате по-дълго време на вашите нови зимни обувки, спазвайте три основни принципа:
1. Редовно почистване на екстериора и интериора на чифта.
2. Балсам за обувки – помага за по-дълго вашите боти да бъдат гъвкави и здрави, като възстановява естествената влажност на кожата.
3. Полиране – с него ще постигнете много повече от ярък блясък. Използвайте лак за обувки на всеки няколко месеца, за да поддържате гладка повърхността и водонепроникаема.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook