Най-мащабно модно събитие у нас Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 се организира за четвърти път и ще протече в рамките на 5 дни от 20 до 24 март 2017. На 15 март се състоя пресконференция по повод събитието.

Пресконференцията откри и води проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който обяви накратко програмата на събитието и участниците в пресконференцията. Евгения Живкова, ще открие като специален гост първата вечер на събитието на 20-ти март. За първи път в рамките на седмицата на модата в София ще има две вечери – 21 и 22 март, посветени на световни марки и брандове с представителства в България.
Четвъртата вечер на 23 март е Haute Couture – вечерта, в която ще се представи висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа. На финала на събитието – 24 март ще се проведе гала вечер с ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки.

В Sofia Fashion Week се включват все повече нови дизайнери и модни брандове, а новото за предстоящия сезон е, че на всяка от петте вечери ще присъстват байери от цял свят.

По време на пресконференцията Евгения Живкова представи избрани модели от своята колекция пролет-лято 2017, разделена в шест основни теми с акцент върху минимализма. Основните цветове са бяло, екрю и черно. Дизайнерката залага на флорални принтове, апликации на цветна дантела върху плътна коприна и комбинация между райе, точки и цветя в бяло и черно

В първата вечер ще участва рапарът 100 Кила заедно с гайдари. Марина Кискинова ще открие с музикално изпълнение Haute Couture вечерта на 23-ти март, а гост изпълнител на гала вечерта на 24-ти март ще бъде Мария. Водещи на събитието за отделните вечери ще бъдат: Боряна Баташова и Теодор Тодоров (първа, трета и пета вечер); Елена Брусарска и Александра Богданска (втора вечер), Борислав Атанасов и Алекс Юнакова (четвърта вечер). Официални лица за изданието пролет-лято 2017 на Sofia Fashion Week са топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов. По време на четвъртото издание на Sofia Fashion Week на подиума ще дефилират чуждестранни топ модели, които са участвали на седмицата на модата в Москва.
Родната седмица на модата се доближава все повече до световните седмици на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж

На всички вечери от Sofia Fashion Week ще присъстват VIP личности от модния и бизнес елит на страната.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook