Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков отличи с приза „БГ модна икона 2016“ Йоана Буковска-Давидова, Диляна Попова, Таня Скринска, Антон Хекимян и Любен Дилов-син. Официалната церемония по награждаването на най-стилните българи за 2016 година се състоя на 14 декември.

Йоана Буковска-Давидова беше обявена и наградена от актьора Ники Сотиров, носител на приза за 2015-та година. Ники Кънчев съобщи името на Диляна Попова, а наградата й връчи проф. Любомир Стойков.
Името на Таня Скринска беше обявено от Валерия Велева – БГ модна икона 2014, а наградата й връчи миналогодишната носителка на приза Илияна Алипиева.
Антон Хекимян беше обявен от Елена Стефанова, а наградата му връчи Виктория Петрова, носител на приза „БГ модна икона 2015“.

БГ модна икона, модна икона, Академията за мода, стилни българи, български модни икони
Фото: © Иван Коловос/От игла до конец

Името на Любен Дилов-син беше обявено от Илияна Захариева, а наградата му връчи Мерлин Арно.

Победителите бяха определени след онлайн гласуване и от експертна медийна комисия на Академията за мода, включваща над 30 лайфстайл, модни и светски журналисти и редактори от водещите печатни и електронни медии. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречни култура и публично поведение.

Освен сертификат с високия приз „БГ модна икона 2016“, всички победители в конкурса получиха пластика, изработена от най-добрия български бижутер – Анжело Красини. Статуетката е интерпретация на първото облекло на Адам и Ева – смокиновият лист – с образите на едни от най-прочутите дизайнери и модни икони. Проф. Стойков връчи на всеки от наградените сертификат на Академията за мода. Отличените в конкурса „БГ модна икона 2016“ получиха и много подаръци.

Водеща на събитието беше чаровната актриса Елен Колева.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook