Начинът на обличане изразява строгата индивидуалност на човек, обществено положение и статус. Разбира се гардеробът се променя през различните възрастови граници. Късите панталонки трябва да излязат от гардероба, когато и вие излезете от университета. Дамите на средна възраст могат да изглеждат елегантни и с подчертана женствена красота. Най-важното е дамата да осъзнае, че вече не е в първа младост. И на повече години жената може да излъчва сексапил и стил, само подходът към избиране на дрехи и подходящи аксесоари трябва да бъде по-внимателен.

Скъпи дами, спазвайте основния принцип в модата – колкото по-малко, толкова и по-добре. Естествено това не се отнася да не носите дрехи, ушити с много плат. Това означава минимализъм в украшенията, класически и семпли линии на кройките, комбинирани умело с модни аксесоари, които подчертават индивидуалността.

Дължина на полата трябва е до средата на бедрото за жени на трийсетина. Когато минете четирийсете обаче, дължината на елегантната пола или рокля трябва да бъде под коляното.

Височината на токчетата трябва да бъде намалена до семплите 6-7 см.

Не залагайте само на черното и убитото кафяво. В една възраст те успешно вталяват, но в средната възраст определено състаряват. Не следвайте сляпо модните тенденции, могат да ви накарат да изглеждате смешно в очите на другите. Наблегнете на елегантни дрехи, падащи свободно по тялото, леки материи. Достигането на определена възраст не означава да се криете зад скучни цветове. Избирайте цветовете според сезона, избягвайте онези, които правят кожата ви по-бледа. Цветът на очите е ръководство, за това кой цвят дреха ви подхожда.

Нека роклите бъдат стилни, показващи малко от рамената и дълги в долната си част, ако пък са с дължина до коленете хубаво е да прикриете рамената. Старайте се да има баланс в обличането. Сложете подходящ шал, като допълващ аксесоар за вашата рокля. Избягвайте прозрачни платове, както и рокли, които прекалено много се разкрояват.

Ако носите панталони, не е хубаво да са прилепнали, комбинирайте ги с риза и подходящо сако.

Обобщавайки с две думи дамите на средна възраст трябва да носят стилни и семпли дрехи, в комбинация с подходящи аксесоари.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ezine.bg