Ризите с дълъг ръкав са подходящи най-вече за делови срещи. Те са удобни, но на бизнес среща трябва да са допълнени задължително със сако или пуловер без ръкави.

Класическата бяла риза е подходяща за всички случаи, може да се облича под делови костюм, а също така и под по-екстравагантно сако, като ще подчертае цвета му.

Но и семплата бяла риза има определени детайли, които определят начина й на използване. Двойните маншети, които са известни като френски маншети, са подходящи за тържествени случаи.

Такива ризи са без джобове и се обличат под официално сако или дори под смокинг. Тъй като двойните маншети са по-дълги и стърчат от ръкавите на сакото, върху тях се акцентира със стилни ръкавели.

Модерни са ризи с удължени маншети, които са различни по цвят или тъкан от самата риза.

За делова среща или за ежедневна употреба е подходяща обикновената риза с джоб на гърдите и обикновени маншети с едно или няколко копчета. В такива случаи не е задължителна бялата риза, цветът й се определя от цвета на сакото или костюма.

Но е задължително ризата да е в един цвят, за да може да се комбинира еднакво добре както със сако, така и с жилетка, пуловер или пуловер без ръкави.

Стилистите препоръчват на изисканите мъже да имат няколко ризи в гардероба си, за да са подготвени за всяка ситуация. За официални случаи е подходяща ризата с удължени маншети.

За нея трябва да се купят ръкавели. Когато се избира риза, трябва да се внимава тя да не е прекалено дълга, тъй като ще се усуква, когато се пъхне в панталона.

Ръкавите на добре подбраната риза трябва леко да прикриват началото на китката на ръката. Допустимо е от сакото да стърчи тесен ръб на ръкава на ризата, освен ако не е с френски маншети.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: zaneya.com