Дизайнерът Джулиън Макдоналд представи своите виждания за модните тенденции за пролетта и лятото по време на седмицата на модата в Лондон. Макдоналд е сред водещите британски дизайнери и представител на новата генерация модни творци, които завладяват интереса и вниманието с оригиналност и свежест, майсторство и неподправен шик.

Един от най-известните британските дизайнери Джулиън Макдоналд представи колекцията си пролет-лято за 2012 г. на седмицата на модата в Лондон. Колекцията му е вдъхновена от луксозните яхти, които могат да се видят край бреговете на Монте Карло, Кан и Сен Тропе. Дизайнерът открива в тях много красота, романтика и предизвикателност. В моделите му обаче може да се открие и доста ориенталски привкус, особено във вечерните му рокли.

В колекцията на Джулиън Макдоналд доста застъпени са ярките и блестящи материи. Силуетите са преобладаващо прави, често с тънък колан. Има и трапецовидни модели или в стил „принцеса“, с прозрачни елементи и много пластове. Много от облеклата са на границата между официалния тоалет и неглижето – с прозрачни тъкани, прорези и твърде къси минирокли, съчетани с обувки с високи токчета.

Лондон, който се бори да запази мястото си като една от големите столици на модата наред с Париж, Милано и Ню Йорк, тази година можеше да се похвали с редица знаменитости, дошли да почетат събитието. Сред тях бяха актрисите Сара Джесика Паркър, Памела Андерсън, Кайли Миноуг, Лив Тайлър и Никол Кидман.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com