При първото си посещение в САЩ съпругата на принц Уилям Катрин Мидълтън беше подложена на напрежение да остави у американската публика добри първи впечатления. Модният избор на херцогинята на Кеймбридж не изненада твърде специалистите, тъй като дворцовият етикет и протоколът изискват стилни и семпли облекла.

Но все пак Кейт постепенно се превръща в модна икона и тоалетите й се поръчват и изкупуват за броени дни от бутиците и магазините. При слизането от самолета на летището в Ел Ей принцесата носеше изискана сиво-синя рокля, дело на дизайнерката Роксанда Илинчич. Това бе и си остана акцентът в стила на Кейт по време на цялото посещение в Калифорния.

Всеки се чудеше с какво ще бъде облечена Кейт, когато кацне в Лос Анджелис и по време на обиколката си в Калифорния. Бих казал, че стилът й бе минималистичен и изчистен. Цветовете бяха ненатрапчиви, семпли, нямахме типичния акцент при деколтето. Стилът й като цяло заложи на класиката, дори на консервативния външен вид, оценява стилистът Сам Сабура.

На първата среща в Лос Анджелис херцогинята на Кеймбридж заложи на зелена рокля на Даян фон Фурстенберг, на благотворителния поло мач в Санта Барбара беше облечена със стилна, но семпла копринена дреха в сребристо и сиво, творение на Джени Пакъм.

Може би най-бляскавият и разкошен тоалет, който сложи британската принцеса от народа, бе елегантната светлолилава рокля от шифон на Аликзандър Маккуин на гала вечерта на Британската киноакадемия.

В последния ден от калифорнийската визита Кейт не направи изключение от скромните си модни предпочитания – носейки тъмносиня дантелена блуза с къс ръкав и бяла плисирана пола от колекцията на английската верига за конфекция „Уисълс“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com